Nazilli’de demirci ustaları iş bırakıyor

Nazilli’de inşaat sektöründe çalışan demirci ustaları iş bırakma kararı aldı. Demirci ustaları, metrekaresi 50 lira olarak belirledikleri fiyat kabul edilinceye dek işe başlamayacaklarını belirtti.

Haber albümü için resme tıklayın

Nazilli’de artan maliyetler nedeniyle sorunlarla boğuşan inşaat sektöründe yeni bir kriz patlak verdi. Demirci ustaları metrekaresi 50 lira olarak belirledikleri fiyat kabul edilinceye dek grev yapma kararı aldı. Demirciler ve onlara işveren kalıpçılar Yeşil Mahalle’de bulunan Şehitler Parkı’nda buluşarak toplantı yaptı.

Toplantıda demirciler adına söz alan Ersin Aktaş, Nazilli’de inşaat işlerinde metrekare başına verilen ücrette bir standart bulunmadığını belirterek “Götürü iş yapan demircilerin aldığı ücret metrekare başına 25 ile 35 lira arasında değişiyor. Biz hem bu belirsizliğin önüne geçmek hem de yanımızda çalışan işçileri enflasyona ezdirmemek için bir karar aldık. Metrekare fiyatını 50 lira olarak belirledik ve bu fiyat kabul edilinceye dek işe çıkmama kararı aldık. Ancak bizim iş aldığımız kalıpçı arkadaşlar devam eden sözleşmeli işleri olduğu gerekçesiyle belirlediğimiz fiyatı kabul etmiyorlar” dedi.

“İŞİN ORTASINDA BU OLMAZ”

“Yarım kalan işlerimiz tamamlandıktan sonra istedikleri zammı verebiliriz” diyen kalıpçılar adına konuşan Hüseyin Dilmen, “Demirciler anlaşma sağlandıktan sonra bir gün içinde fiyat artırdı, bu kabul edilemez. Biz müteahhitle noter onaylı sözleşme yapıyoruz. Aldığımız iş tamamlanmadan fiyat artışına gidemeyiz. Eğer istediklerini kabul edersek bu para bizim cebimizden çıkacak. Yarım kalan işlerimiz tamamlandıktan sonra istedikleri zammı verebiliriz. Yılbaşına kadar beklesinler, elimizdeki yarım işleri tamamlayalım sonra istedikleri zammı yapabiliriz ama işin ortasında bu olmaz” ifadelerini kullandı.

24 Eki 2022 - 17:11 Aydin- Gündem

Muhabir  Timuçin Kiliç



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nazilli Adalet Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nazilli Adalet Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nazilli Adalet Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nazilli Adalet Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.