Özcan ve Tuncer, Mastaura’da ilk sağlamlamlaştırma çalışmalarına katıldı

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer ile birlikte Mastaura Antik Kenti’nde başlatılan sağlamlaştırma çalışmalarının ilk gününde kazı alanını ziyaret etti. Başkan Özcan, el işçiliği ile hazırlanan ‘Mastaura Amfi Tiyatrosu’ minyatürü ile Nazilli Kazası Avarız Defteri’ni Tuncer’e hediye etti.

+5
Haber albümü için resme tıklayın

Mastaura Antik Kenti’nin tanıtımı için gece gündüz çalışan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Kazı Başkanı ADÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sedat Akkurnaz, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer’i Mastaura Antik Kenti’nde ağırladı. Sağlamlaştırma çalışmalarına katılan Tuncer ve Özcan, ellerine mala alarak çalışmalara destek oldu. ADÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sedat Akkurnaz da kazı sahasında çalışmalar hakkında kapsamlı bilgiler verdi ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

NAZİLLİ, YILDA 100 BİN KİŞİYİ MİSAFİR ETMEK İÇİN HAZIR

Nazilli ile ilgili birçok kültürel eseri ortaya koyduklarını belirten Özcan, Nazilli’nin yeniden kalkınan bir şehre dönüşeceğini belirtti. Özcan açıklamasında, “Nazilli’mizde çok güzel şeyler oluyor. Mastaura ile ilgili bir kitap bastık, 2.’si çok yakın zamanda çıkacak. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Her gün yüzlerce kişi Mastaura’yı ziyarete geliyor. Arpaz Beyler Konağı’mızın restorasyonu söz konusu. Nazilli, yılda 100 bin kişiyi misafir etmek için hazır. Yatırımlarla Nazilli’miz yeniden gelişen, kalkınan ve büyüyen bir şehre dönüşecek” dedi.

AYDIN ÖNEMLİ BİR TURİZM DESTİNASYONU KAZANIYOR

Mastaura Antik Kenti’nin tüm dünyada arkeolojik anlamda ses getirdiğini söyleyen Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Tuncer; “Bütünüyle sağlamlığını koruyan bu yapının, tüm dünyada arkeolojik anlamda ses getirdiğine şahit olduk. 2 yıl gibi kısa bir sürede beklediğimizin de ötesinde bir performansla, başkanımızın ve belediyemizin destekleriyle muazzam bir yol kat ettik. Bugün itibariyle yapıyı neredeyse yüzde 50 oranında görebilmeyi başardık. Bir taraftan restorasyon bir taraftan ise kazı çalışmaları devam ediyor. Hiç şüphe yok ki tanıtım süreci ile birlikte Nazilli’nin sembol yapılarından biri olacak. Bu anlamda Türkiye’mize hayırlı olsun. Hem Aydın önemli bir turizm destinasyonu kazanıyor hem de ülkemiz uluslararası camiada popülerliği çok yüksek, önemli bir turizm destinasyonu kazanıyor. Bu sonuca imza attığımız için hepimiz çok mutlu ve gururluyuz” ifadelerini kullandı.

06 Ara 2022 - 17:00 Aydin/ Nazilli- Gündem

Muhabir  Harun Akgül



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Nazilli Adalet Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Nazilli Adalet Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Nazilli Adalet Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Nazilli Adalet Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.